Skip to content
Agile Jaarplan Het Marketingteam

Het geheim van een supersterk jaarplan

Het jaarplanseizoen is weer begonnen! De plannen voor 2023 moeten de komende maanden op papier worden gezet. Wil je dat praktisch en effectief aanpakken? Maak dan een Agile jaarplan.

Wat is een Agile jaarplan? 

Met een jaarplan leg je vast wat je doelen zijn en hoe je die gaat bereiken. De meest bekende is wellicht de methode OGSM die je dwingt na te denken over Je BHAG (Big Hairy Audacious Goal), je doelen, strategieën en actieplan om dit te bereiken.

Onze Agile Jaarplanning dwingt je vooruit te kijken. Steeds een kwartaal verder. Als je dit ongoing proces aanhoudt, dan ben je altijd up-to-date met je plannen en plan je altijd 4 kwartalen vooruit. Eens per jaar check je wel of je doelen nog ok zijn of dat je je doelen wilt bijstellen. In dat geval zullen ook je strategieën weer eens kritisch onder de loep moeten

Waarom wil je een Agile jaarplan?

Je kunt heel traditioneel een vaste route uitstippelen voor het hele jaar. Maar vaak lopen dingen in de praktijk toch nét iets anders dan gepland. Met een sterk Agile (Agile = wendbaar) jaarplan beweeg je makkelijker mee met veranderingen in de markt, of binnen je bedrijf. Zo blijft je plan het hele jaar relevant. Dat klinkt niet alleen mooi. Het is ook haalbaar.

Teamwork makes the dream work

En dat begint al bij het maken van het jaarplan. Want door samen aan de slag te gaan, creëer je draagvlak. Een goed Agile jaarplan geeft overzicht, biedt houvast en zorgt ervoor dat je makkelijk kunt bijsturen. En dan is het wel zo fijn dat het hele team weet hoe het werkt en betrokken is. En natuurlijk is samen het plan maken veel leuker dan alleen achter je laptop zitten tikken.

Hoe werkt zo’n plan in de praktijk?

Zoals je al begrepen hebt, is een Agile jaarplan geen statisch document. Je kijkt er steeds opnieuw naar – bijvoorbeeld per kwartaal of zelfs per maand – en stuurt bij op basis van voor jou relevante ontwikkelingen. En als je glashelder hebt wat de richting van je organisatie is, dan kun je vlot en effectief bijsturen. En je plannen en activiteiten aanpassen waar nodig.

De toegevoegde waarde van Het Marketing Team

Wij helpen je met het opstellen van het plan en faciliteren het hele proces. Zo kan jouw team zich volledig bezighouden met input leveren. We stellen kritische vragen en gaan eerst terug naar de kern: waar wil je naartoe, wat is je missie en visie? Daarna kijken we samen naar doelstellingen en strategieën, en koppelen we daar activiteiten aan die we meetbaar maken. In meestal drie sessies zetten we samen met jou een jaarplan op 1 A4. Of A3 of A0, wat jij wilt. En na afloop krijg je van ons handvatten om je ook daadwerkelijk aan het plan te houden.

Wil je meer weten? Bel ons of vul onderstaand formulier in, dan nemen we, geheel vrijblijvend, contact met je op.

    Naam (verplicht)

    E-mail (verplicht)

    Back To Top