Skip to content

Een impactstrategie ontwikkelen

Het belang van het ontwikkelen van een impactstrategie wordt steeds duidelijker voor organisaties. Niet alleen vanuit een moreel oogpunt, maar ook vanuit zakelijk perspectief. Steeds meer consumenten en investeerders willen weten welke impact een organisatie heeft op de samenleving en de planeet. Daarnaast worden organisaties geconfronteerd met steeds strengere regelgeving en hogere verwachtingen van belanghebbenden op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Toch worstelen veel organisaties met de ontwikkeling van een impactstrategie. Ze weten weliswaar dat het belangrijk is, maar niet goed hoe te beginnen. Er bestaat geen ‘one size fits all’-oplossing voor het ontwikkelen van een impactstrategie. Het vereist een diepgaand inzicht in de organisatie, haar stakeholders en de uitdagingen waar ze voor staan. Bovendien vereist het een duidelijke visie en leiderschap om deze visie te vertalen naar concrete acties.

Het Marketingteam helpt organisaties bij het ontwikkelen van een effectieve impactstrategie. Wij hebben de kennis en ervaring om organisaties te begeleiden bij het identificeren van de belangrijkste uitdagingen en kansen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Samen ontwikkelen we een op maat gemaakte impactstrategie die niet alleen voldoet aan de verwachtingen van belanghebbenden, maar ook bijdraagt aan het realiseren van de zakelijke doelen van de organisatie.

Back To Top