Ga naar hoofdinhoud

Marketingexpert op verschillende vakgebieden

Wij staan voor je klaar op verschillende expertises binnen de markting. Dat doen we zelf en waar nodig of gewenst, schakelen we met onze associates voor nog meer specialistische kennis. Het Marketingteam staat voor je klaar!

Marketingstrategie

We helpen je graag met strategische marketing vraagstukken. Denk daarbij aan identiteit. Waarom besta je? Wie ben je als organisatie? Waarom willen mensen bij je werken en waarom willen mensen of andere bedrijven klant bij je zijn? Waar ligt je kracht, wat is je DNA? Maar denk ook aan veranderingen in de markt of in je eigen organisatie. Passen de visie en missie nog bij de huidige markt? Is het propositie-palet nog op orde? En klopt de gekozen doelgroep nog bij je organisatie?

Propositie ontwikkeling

Propositie ontwikkeling is onze core. We werken graag met je samen om nieuwe proposities te ontwikkelen die passen bij je merk en organisatie, maar die zeker ook aansluiten op de behoeften van de doelgroep en markt. Proposities vormen je totale aanbod. Het kunnen producten zijn, maar ook diensten.

Positionering

De positionering van je merk is belangrijk voor alle uitingen die je doet. Wij kijken samen naar je merk. Wie wil je zijn, hoe wil je dat anderen je zien? Waar sta je voor, en wat zijn je kernwaarden en merkbeloften? Als dat goed staat, kan je verder werken aan je merk door alle communicatie en proposities hierop aan te laten sluiten.

Customer Journey

Als je proposities aanbiedt, gaan je klanten een klantreis door. Samen kijken we naar deze klantreis, of een deel daarvan. We brengen de huidige klantreis in kaart via customer journey mapping. En we verbeteren die klantreis waar mogelijk (en nodig). Hierbij kijken we door de ogen van de klant (persona) naar die reis. Want de verwachtingen en ervaringen van de klant spelen een belangrijke rol.

Marketing op maat

Ben je op zoek naar een marketing strategie op maat? Dan helpen wij jou graag!

Methodes

Bij het uitwerken van de strategieën gebruiken we verschillende methodes. Waar nodig passen we maatwerk toe. Onze ervaring is dat we hierdoor altijd het gewenste resultaat bereiken.

Design Thinking

Design Thinking is een ontwerpmethode waarmee zelfs niet creatieve mensen een oplossing bedenken voor een probleem of vraagstuk. Hierbij staat de klant of gebruiker altijd centraal. In 5 fases (inleven, probleemdefinitie, ideeën genereren, prototypen en testen) werken we toe naar een getest prototype waar je verder mee kan. Design Thinking vormt vaak de basis voor onze workshops.

Design Sprints

Wij werken graag samen met jou en je team in Design Sprints. In een aantal workshops werken we toe naar de oplossing voor jouw probleem. We ontwerpen een Design Sprint altijd op maat. Met als basis meestal Design Thinking of Service Design. We verspreiden de workshops meestal over een aantal weken. Zo is de belasting voor je team niet te groot en komt het reguliere werk niet onder druk te staan.

Service Design

Service Design is en methodiek afgeleid van Design Thinking, maar meer gericht op het ontwikkelen van services dan producten. Een belangrijk onderdeel van Service Design is co-creatie. In deze fase ga je samen met de klant om tafel om je service te bedenken of verbeteren.

Onderzoek

Klantonderzoek geeft ons veel inzichten. Bijvoorbeeld aan het begin van een traject, waarbij we klantinzichten verzamelen om op voort te borduren. Maar ook het testen aan het einde van een sprint, bijvoorbeeld van een propositie idee of een prototype hoort bij ons ons werk. Het geeft ons inzicht in de gedachtegang van de klanten. Het Marketingteam heeft veel ervaring met verschillende soorten klantonderzoek: insightonderzoek, prototypetesten en co-creatie.

wij werken voor:

Back To Top