Sterk werkgeversmerk

werkgeversmerk
Vind je het lastig nieuwe mensen te vinden die goed passen bij je bedrijfscultuur? Of lukt het je niet om werknemers voor langere tijd aan je te binden? Kijk dan eens kritisch naar je werkgeversmerk. Heb je wel een goede werknemerspropositie?

Een aantrekkelijke werkgever zijn is net zo belangrijk voor (toekomstige) werknemers als een goed merk voor je klanten is. Potentiële werknemers willen weten wat jij als werkgever kan bieden aan je werknemer want ‘Work Is More Than a Job’. Werknemers kijken steeds meer naar wat een werkgever te bieden heeft naast de vacature. Met andere woorden: wat is je werkgeverswaarde?

Om je werkgeverswaarde snel vorm te geven of aan te scherpen helpen wij je in een Design Sprint om in 4 dagen tot een concrete werknemerspropositie te komen. Met een Design Sprint test je nieuwe concepten direct met gebruikers, in dit geval (potentiële) medewerkers. Met deze methode, beperk je maanden werk tot slechts 4 dagen. In de Design Sprint werk je met een dedicated groepje mensen in een pressure cooker aan een klantgerichte oplossing.
 
  • Op dag 1 leef je je in in de verschillende doelgroepen. Hoe ervaren zij de huidige werknemerspropositie? Zo krijg je het probleem scherp en kun je aan de slag met de inzichten.
  • Dag 2 staat in het teken van het ontwikkelen of aanscherpen van je werknemerspropositie. Hierbij doe je gelijk een crosscheck op je corporate branding en je missie en visie.
  • Op dag 3 worden verschillende prototypes van de werknemerspropositie gebouwd.
  • Op dag 4 worden de verschillende proposities bij (potentiële) medewerkers getoetst en de feedback die daaruit voortkomt wordt verwerkt.
Het Marketingteam helpt je hier graag bij. Een sterk werkgeversmerk, ook wel Employer Brand, brengt onze marketingervaring samen met onze achtergrond in recruitment. Met onze brede ervaring in deze vakgebieden, kunnen we je als geen ander helpen op dit vlak. Wil je weten wat je werknemerspropositie voor jouw organisatie kan betekenen? Maak snel een afspraak voor een kennismaking.

Comments are closed.