Design Thinking, een modewoord?

Design Thinking als methode om tot oplossingen voor vage problemen te komen

Design Thinking. Je leest het overal. Je hoort marketeers erover praten en managers en directeuren kloppen steeds vaker aan met de vraag ‘of we iets met Design Thinking kunnen doen’.
Ja, natuurlijk! Zeggen wij volmondig. Maar alleen om de goede redenen: omdat het gebruik van Design Thinking methode je heel mooie oplossingen kan opleveren. Niet omdat het ‘in’ is.Design Thinking is een stappenplan voor grote, engszins vage probleemstellingen. Hoe minder gedefinieerd, hoe beter eigenlijk. Want in 6 stappen werk je systematisch naar een oplossing met een getest protoype als uitkomst.

Waarom het dan zo hip is nu? Waarschijnlijk omdat vernieuwing en innovatie bovenaan het wensenlijstje van elke marketeer staat. Na de disruptieve giganten als Uber en Air BnB willen we allemáál wel zoiets bedenken. En ook dat kan met Design Thinking.

Maar het is ook zeer geschikte methodiek als je een oplossing zoekt voor een kleiner probleem, misschien zelfs een interne uitdaging.


Heb jij ook die teleurstellende ervaring met brainstormen in een vergaderruimte, waar je na een uurtje met een stapel geeltjes de deur uit loopt waarna je er eigenlijk niet echt veel mee doet? Dat is met Design Thinking voorbij! Het kost iets meer tijd dan een uurtje maar dan heb je dus ook een gedragen en uitgewerkte oplossing die aansluit op de behoefte van je doelgroep.

Op het wereldwijde web is veel informatie te vinden over Design Thinking, dus ga vooral je gang en lees online alles over deze methode.

Het Marketingteam is specialist op het begeleiden van je propositie ontwikkeltraject. Hiervoor gebruiken we als basis Design Thinking. Maar altijd is het maatwerk, met een aanpak die aansluit op jouw wensen en mensen. En met onze templates werken we pragmatisch aan een oplossing die past bij jouw organisatie.

Wil je weten wat Het Marketingteam kan betekenen voor jouw organisatie? Neem contact op met Esther Sanders, 06-16482098, esther.sanders@hetmarketingteam.com

Comments are closed.