Skip to content

Waarom een impactstrategie essentieel is

 • Maatschappelijke verantwoordelijkheid: Maak het verschil in de wereld en draag bij aan een duurzame toekomst.
 • Versterkt merk imago: Bouw een sterk merk met een duidelijk en inspirerend profiel.
 • Gemotiveerde medewerkers: Creëer een werkomgeving waarin medewerkers zich betrokken en gemotiveerd voelen.
 • Loyale klanten: Trek klanten aan die waarde hechten aan maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid.
 • Toekomstbestendigheid: Zorg ervoor dat jouw organisatie klaar is voor de uitdagingen van morgen.
Impact

Advies op maat

Bij Het Marketingteam begrijpen we dat elke organisatie uniek is. Daarom bieden we een flexibele, modulaire benadering om jouw organisatie te ondersteunen bij het ontwikkelen van een effectieve impactstrategie. Of je nu aan het begin staat van je duurzaamheidsreis of klaar bent om je huidige initiatieven uit te breiden, onze modules zijn ontworpen om aan jouw specifieke behoeften te voldoen.

Strategische impactintentie

 • Nulmeting: Deze module is de basis voor het begrijpen van de huidige stand van de organisatie in relatie tot duurzaamheidsdoelen en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het biedt een cruciaal startpunt om verbeterpunten te identificeren en strategieën toe te passen die een werkelijke impact genereren.
 • Doelgroeponderzoek en merkidentiteitverdieping: Het nauwkeurig begrijpen van de eigen merkidentiteit en doelgroep stelt een organisatie in staat om maatschappelijke initiatieven te ontwikkelen die niet alleen authentiek zijn maar ook maximaal resoneren met de doelgroep, wat essentieel is voor duurzaam succes.

Strategische impactdeepdive

 • Markt- en stakeholderanalyse: Door de markt en betrokkenen diepgaand te begrijpen, kan een organisatie de maatschappelijke behoeften en de mogelijke impactgebieden nauwkeurig in kaart brengen. Dit helpt bij het ontwikkelen van gerichte en effectieve strategieën.
 • Frictieanalyse en veranderstrategieën: Het identificeren van obstakels en het ontwikkelen van op maat gemaakte strategieën zorgt voor een soepelere overgang naar duurzame bedrijfsvoering, wat noodzakelijk is om doeltreffende impactstrategieën in te voeren.

Strategische impactontwikkeling

 • Propositieontwikkeling: Deze module helpt bij het creëren van duidelijk gedefinieerde waardeproposities die de maatschappelijke invloed versterken. Dit zorgt voor een duidelijke communicatie van de impactdoelen naar zowel interne als externe belanghebbenden.
 • Workshops en co-creatie: Samenwerking binnen teams om gezamenlijke oplossingen te creëren versterkt de betrokkenheid en de acceptatie van de impactstrategie binnen de organisatie, wat essentieel is voor de realisatie van de strategische doelen.

 

Strategische impactoperationalisering

 • Implementatieondersteuning: Het actief ondersteunen van de implementatie zorgt ervoor dat de strategieën daadwerkelijk worden uitgevoerd en geïntegreerd in de operationele activiteiten van de organisatie, wat essentieel is voor het realiseren van langetermijndoelen.
 • Monitoring en evaluatie: Door voortdurend de effectiviteit van de geïmplementeerde initiatieven te monitoren en te evalueren, kan de organisatie bijsturen waar nodig en de impact daadwerkelijk meten. Dit biedt essentiële feedback voor toekomstige verbeteringen en rapportages.
Module

Modulaire dienstverlening

Onze diensten variëren van initiële nulmetingen en diepgaande marktanalyses tot de ontwikkeling en implementatie van strategieën die echt impact maken.Elke module kan onafhankelijk worden gekozen, waardoor je de vrijheid hebt om de diensten te selecteren die het beste aansluiten bij jouw huidige behoeften.

Prijzen beginnen vanaf €2.999 en variëren afhankelijk van de complexiteit en de omvang van de benodigde diensten. Dit is exclusief BTW.

Samenwerken met Het Marketingteam betekent

 • Ervaren specialisten: Ons team heeft ruime ervaring met ontwikkeling en implementatie van impactstrategieën voor organisaties in diverse sectoren.
 • Gestructureerde aanpak: We volgen een bewezen model met heldere stappen en concrete deliverables.
 • Co-creatie: We werken nauw met jou samen om een impactstrategie te creëren die aansluit bij jouw organisatie.
 • Resultaatgerichte focus: We richten ons op behalen van meetbare impact en creëren van duurzame waarde.
 • Flexibiliteit: We passen onze aanpak aan jouw specifieke behoeften.
Impact
RegioBank

Inspirerende klantcase over maatschappelijke impact

Bij Het Marketingteam streven we ernaar om impactvolle marketingstrategieën te creëren, die niet enkel gericht zijn op commercieel succes, maar ook op maatschappelijke betrokkenheid. Onze klantcase met RegioBank (onderdeel van de Volksbank) illustreert op welke manier we dit in de praktijk hebben gebracht. Lees meer.

Back To Top