Innovatie in fondsenwerving

Fundraising

De afgelopen periode hebben we niet stil gezeten. We zijn druk bezig geweest met het ontwikkelen van verschillende concepten voor goede doelen. Zelf liepen we namelijk meermaals tegen obstakels aan om een donatie te doen. De ene keer moesten we een heel proces door om €10 te kunnen doneren, waarbij we, eerlijk maar waar, zijn afgehaakt. De andere keer wilden we zelf bepalen naar welk specifiek project onze giften zouden gaan, maar dat konden we niet aangeven. Nou, ook dat was een domper.

Een onderzoekje waard: hoe is het eigenlijk gesteld met geldgeven binnen fondsenland? Met veel deskresearch en interviews kwamen we tot vier thema-inzichten.

1 transparantie en impact
Een groot aantal geldgevers wil weten welke impact hun donatie maakt. Wij hebben een concept ontwikkeld, waarbij donateurs precies kunnen volgen waar hun geld naartoe. Meer betrokkenheid, meer commitment en hogere inzet. Zo hebben we samen met Flock. een concept ontwikkeld, waarbij geldgevers precies kunnen aangeven aan welk project zij willen doneren. Met een goed ingerichte klantreis wordt de donateur op de hoogte gehouden van ontwikkelingen binnen het project en de impact van de donatie. Check: bring-the-elephant-home.nl.

 2 makkelijk en snel geven
Een nieuwe generatie donateurs baseren zich minder op de reputatie van het goede doel, maar op de manier waarop ze gemakkelijk en zo direct mogelijk kunnen geven. Daarom hebben we een concept ontwikkeld, waarbij donateurs snel en makkelijk online kunnen geven. Soms hoeft het helemaal niet zo complex te zijn. Met een anbi-status kom je al een heel eind om een relatief goedkope online betaaloplossing te realiseren. We helpen je met het optimaliseren van de klantreis en de daarbij behorende campagne. Check: oasebos.nl

3 deeleigenaarschap
Wist je dat je met (deel)eigenaarschap meer verbondenheid creëert met de geldgever dan bij een gift? Om die reden hebben we een concept ontwikkeld, waarbij geldgevers digitaal hun bijdrage leveren voor het goede doel door direct (deel)eigenaar te worden van een object of project. Veilig, snel en makkelijk geld geven met als tegenprestatie een eigendomscertificaat. Bij Oasebos hebben we dit concept ingeregeld met een verbeterde klantreis, met minimale afhaakmomenten. Check: oasebos.nl

4 p2p fondswerving
Peer-to-peer fondsenwerving zit al enige tijd in lift. Daarom hebben we een concept ontwikkeld, waarbij donateurs hun vrienden, familie en sociale netwerk eenvoudig kunnen inschakelen om een bijdrage te leveren aan hun eigen campagne voor het goede doel. Aanpasbaar en sociaal gedreven. Check ook hier: bring-the-elephant-home.nl.

Meer weten? Vul onderstaande in en we nemen snel contact met je op!

Comments are closed.