Focus werkt!

Design Sprint

Wat als je met je team een week lang aan één onderwerp mag werken? Zou dat je verder brengen opdat onderwerp. Jazeker, focus werkt!

Steeds meer teams ontdekken de kracht van de Design Sprint: in een paar dagen van idee naar getest prototype. Dat kan met een Design Sprint. En steeds meer organisaties plannen jaarlijks een zogenaamde focusweek: een week waarin alle teams werken aan één onderwerp en door die focus met elkaar aan het eind van die week een concrete uitwerking hebben. Of zelfs al e.e.a. ‘live’ gezet hebben.

Heb jij ook van die onderwerpen op je jaarplannen waar je maar niet aan toe komt? Die steeds maar blijven staan, misschien omdat je niet goed weet wat je er nou aan moet doen, of niet weet waar je moet beginnen? Dan kan een Focusweek ook werken voor jou.

Stap 1: plan ruim van te voren de focusweek in ieders agenda.

Stap 2: bespreek met elkaar welk onderwerp je aanpakt in de focusweek.

Stap 3: zorg voor goede begeleiding. Als je zelf met de inhoud bezig wilt zijn, zorg dan dat je niet de facilitator bent.

Stap 4: ga weg! Het klinkt misschien gek maar zorg dat je niet op je reguliere werkplek bent. Ga een week lang op een externe locatie aan het werk. Bij voorkeur de hele week dezelfde plek, zodat je alles daar kunt laten hangen.

Stap 5: bedenkt welke stappen je doorloopt en wat je nodig hebt. Ga je een prototype bouwen, zorg dan dat je de juiste mensen aan boord hebt (UX-er, redacteur, etc)

Go for it!

In de focusweek ga je met elkaar het onderwerp aanpakken. Verdiep je in de doelgroep, haal inzichten naar boven, bedenk ideeën en ga ermee aan de slag. Aan het einde van de week heb je een paar flinke stappen gezet met je onderwerp én met elkaar. En daarna houd je je onderwerp levendig door er duidelijke afspraken over te maken.

Wil je ook een focusweek? Wij denken graag met je mee. We kunnen jouw team begeleiden tijdens de focusweek of we tuigen alles voor je op, misschien met meerder teams binnen je organisatie. Neem contact op met Het Marketingteam.

Comments are closed.